Ειδικό Χρώμα Κυψελών Νερού 0,75Lit Excel

Ειδικό Χρώμα Κυψελών Νερού 0,75Lit Excel - 282300x

 
9.90
Διάλεξε το χρώμα που θα ήθελες
282300x

Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή / 1 έως 3 ημέρες

+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Γενικά

Ειδικό Χρώμα Κυψελών Νερού

Λευκό 0,75Lit Excel 

Κωδικός: 2823001

____________________________________________________________________

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

Το Ειδικό Χρώμα Κυψελών ΝΕΡΟΥ έχει δημιουργηθεί για να σας παρέχει καλύτερα αποτελέσματα. Το χρώμα είναι  άοσμο και με μεγαλύτερη καλυπτικότητα.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ: ΠΛΑΣΤΙΚΑ – ΑΚΡΥΛΙΚΑ – ΜΟΝΩΤΙΚΑ

 

Ο τρόπος βαφής με Ειδικό Χρώμα Κυψελών ΝΕΡΟΥ

Το ΕΙΔΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΥΨΕΛΩΝ ΝΕΡΟΥ είναι χρώμα ενός συστατικού από 100% πολυμερές 3ης γενιάς διεισδύει βαθιά στο ξύλο και δεν απαιτεί την επίστρωση κανενός άλλου υποστρώματος. Έτσι, όταν απλώνεται πάνω σε γυμνό ξύλο λειτουργεί σαν αστάρι και χρώμα μαζί.

Έχει μεγάλη αντοχή στις καιρικές μεταβολές, στην υπεριώδη ακτινοβολία και απωθεί βρωμιά και νερό, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην αποικία των μελισσών. Ρυθμίζει την υγρασία του ξύλου αφήνοντάς το να αναπνέει, σε αντίθεση με τις κοινές λαδομπογιές, αστάρια μετάλλου και βελατούρα.

Μπορούν να γίνουν 2 εφαρμογές του χρώματος την ίδια μέρα με διαφορά 8 ωρών.

Αποτέλεσμα αυτών των ιδιοτήτων του Ειδικού Χρώματος Κυψελών Νερού είναι ο σχηματισμός ενός σκληρού αλλά και ελαστικού τελειώματος με μεγάλη αντοχή στο χρόνο.

ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ: Διατίθεται σε Λευκό, Κροκί, Παπαρούνα, Πράσινο και Μπλε. Επίσης, μπορεί να αναπαραχθεί ποικιλία άλλων αποχρώσεων, είτε κάνοντας πρόσμιξη του προϊόντος έως 15% με βασικά πλαστικά , είτε χρωματίζοντάς το με ένα από τα συνήθη συστήματα χρωματισμού.

Ο παλιός τρόπος βαφής κυψελών

Η κυψέλη των μελισσών κατασκευάζεται από ξύλο, το οποίο έχει πόρους. Πάνω σε αυτό πολλοί εφαρμόζουν λινέλαιο, χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό πλεονέκτημα. Επιπλέον,  το στεγνωτικό που συνήθως προστίθεται για την επιτάχυνση του στεγνώματος είναι επιβλαβές για την αποικία των μελισσών, καθώς περιέχει μεταλλικά άλατα του μαγγανίου, του κοβαλτίου και του μολύβδου.

Η δεύτερη φάση απαιτεί εφαρμογή με αστάρι μετάλλων ή βελατούρα και κατόπιν χρειάζεται και επίστρωση με αλκυδική λαδομπογιά ή ντουκόχρωμα. Όμως, η λαδομπογιά που εφαρμόζεται αφομοιώνει τη βελατούρα, η οποία έχει ενσωματωθεί κατά 50% στο ξύλο και κατά 50% στο λινέλαιο. Ως αποτέλεσμα, το χρώμα αποκολλάται  σε μικρό χρονικό διάστημα από την επιφάνεια. Αυτό συμβαίνει  διότι με την πάροδο του χρόνου και την ηλιακή ακτινοβολία, τα αλκυδικά χρώματα σε ξύλινες επιφάνειες ξεραίνονται και σπάνε, αρχικά στους αρμούς και σιγά σιγά σε ολόκληρη την επιφάνεια. Επίσης, όλα τα εποξειδικά χρώματα 2 συστατικών είναι ακατάλληλα για εξωτερικές εφαρμογές και έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Απομακρύνετε την κυψέλη από τον ήλιο για τουλάχιστον 24 ώρες πριν τη βαφή. Διατηρήστε τη στη σκιά, έτσι ώστε η επιφάνεια κατά την ώρα της εφαρμογής να έχει την κατάλληλη θερμοκρασία. Σε καινούργια κυψέλη καθαρίστε καλά από σκόνες και λάδια και στη συνέχεια, αν απαιτούνται στοκαρίσματα, χρησιμοποιείστε ΣΤΟΚΟ ΚΥΨΕΛΩΝ-ΞΥΛΩΝ EXCEL. Εφόσον στεγνώσουν τα στοκαρίσματα εφαρμόζετε το 1ο χέρι ΕΙΔΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΥΨΕΛΩΝ ΝΕΡΟΥ αραιωμένο 20%ώστε να πετύχουμε εμποτισμό στο ξύλο και αφού στεγνώσει πλήρως ανάλογα των καιρικών συνθηκών σε 6-18 ώρες τότε εφαρμόζετε και το 2ο χέρι αραιωμένο 10%. Στις γωνίες, οι οποίες είναι επιρρεπείς στην υγρασία και στις συστοδιαστολές, αν δεν στοκαριστούν με ΣΤΟΚΟ ΚΥΨΕΛΩΝ-ΞΥΛΩΝ EXCEL πρέπει να περαστεί κι ένα 3ο χέρι χωρίς αραίωση με πινέλο . Στα μεταλλικά καπάκια των κυψελών εφαρμόστε το ίδιο χρώμα, καθώς έχει μεγάλη πρόσφυση και δεν ξεκολλάει. Στις κυψέλες που έχει εφαρμοστεί ωμό λινέλαιο, πρέπει να μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα 3-4 μηνών, έτσι ώστε να εξατμιστεί το λινέλαιο και μετά να περάσουμε το ΕΙΔΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΥΨΕΛΩΝ ΝΕΡΟΥ, στην περίπτωση που στο λινέλαιο έχει χρησιμοποιηθεί στεγνωτικό μπορούμε να βάψουμε τις κυψέλες μετά από 4-7 ημέρες. Στις παλιές κυψέλες πρέπει να απαλλάξουμε την κυψέλη από τα παλιά χρώματα, τρίβοντάς την όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι ώστε να επιτύχουμε την κατάλληλη πρόσφυση πάνω στο ξύλο και όχι στα παλιά χρώματα. Η μέθοδος με τεστ γήρανσης έχει δείξει ότι η κυψέλη θα χρειαστεί επαναβαφή μετά από 4-5 χρόνια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Ρολό, πινέλο ή πιστόλι.

 

ΑΡΑΙΩΣΗ

Υποχρεωτική Αραίωση 20% 1ο χέρι, 10% 2ο χέρι ΜΟΝΟ με ΝΕΡΟ. Ο χρόνος μεταξύ των 2 εφαρμογών να είναι 6 – 12 ώρες.

 

ΣΤΕΓΝΩΜΑ

Επιφανειακό στέγνωμα σε 15-30 λεπτά. Πλήρες στέγνωμα σε 6 ώρες ανάλογα με την απορροφητικότητα του ξύλου και με σχετική υγρασία 60%.

 

ΑΠΟΔΟΣΗ

Τα 0.75Lt καλύπτουν 6 – 8m2 σε 2 στρώσεις.

____________________________________________________________________

 

 

Κατασκευαστής

Κατασκευαστής:
  • Excel

Γενικά

Χωρητικότητα:
  • 0.75L
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ COURIER:
Παράδοση: 1-2 εργάσιμες ημέρες.
Περιγραφή Κόστος Μεταφοράς
Μέχρι 4kg 4,00 €
Επιπλέον κιλό 1,30 €
Αντικαταβολή Επιπλέον Χρέωση 1,00 € ανεξαρτήτου ποσού και κιλών
Παράδοση Σάββατο Επιπλέον 4,00 €

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ στο κοντινότερο συνεργαζόμενο πρακτορείο:
Παράδοση στην Ηπειρωτική Ελλάδα: 1-3 εργάσιμες ημέρες - Νησιωτική Ελλάδα: 2-5 εργάσιμες ημέρες.

Στην περίπτωση της μεταφορικής, το κόστος των μεταφορικών επιβαρύνει τον πελάτη.
Το ακριβές ποσό θα καθοριστεί κατόπιν συνεννόησης.

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 200€

*Η δωρεάν αποστολή ισχύει έως και 30kg

** Για τις ογκώδεις αποστολές ο τρόπος πληρωμής είναι κατάθεση σε τράπεζα και η αποστολή θα γίνεται με μεταφορική εταιρεία από την έδρα μας έως την αποθήκη της μεταφορικής 

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50€ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ